
سایز متن /
شنیده اید که می گویند همه چیز از تخلفات کوچک شروع می شود یا به عبارتی دیگر “تخم مرغ دزد شتردزد می شود”؟ اوایل با یک نخ سیگار شروع کرد همراه با سرفه و عذاب وجدان اما به مرور مصرفش بیشتر و بیشتر شد تا اینکه به مواد مخدر خطرناک تر رسید و تزریق و …
در رابطه با دروغگویی نیز انگار چنین قاعده ای در مغز حاکم هست. یعنی ما با دروغ های کوچک شروع می کنیم، کم کم عذاب وجدانمان کاهش یافته و به مرور آماده گفتن دروغ های بزرگتر می شویم. این نتیجه مطالعه جدیدی است که دو روز پیش در نشریه نیچر نوروساینس منتشر شده است.
در این مطالعه محققان دانشگاه UCL از اسکن fMRI برای ثبت فعالیت مغز افراد داوطلب موقع انجام تکلیفی استفاده کردند که در آن شرایطی فراهم شده که آنها برای منفعت شخصی می توانستند دروغ بگویند. نتایج این محققان نشان داد که افراد موقعی که اولین دروغشان را می گفتند بیشترین فعالیت را در ناحیه آمیگدالای مغز (که با پردازش هیجان مرتبط هست) داشتند. اما نکته جالب توجه اینجا بود که با هر دروغ جدید هرچه اندازه دروغ بزرگتر می شد پاسخ آمیگدالا کاهش می یافت و اینکه کاهش بیشتر در فعالیت آمیگدالا دروغ های بزرگتر را در آینده پیش بینی کرد.
این اولین شواهد برای سازگاری مغز با دروغگویی خودکامبخش هست. در واقع به نظر می رسد ما موقعی که اولین دروغ را برای منافع شخصی مان می گوییم آمیگدالا احساس منفی ای تولید می کند که ما را برای دروغ های بیشتر در تنگنا قرار می دهد. با این حال، وقتی ما به دروغگویی ادامه می دهیم مغز نیز با عمل ما سازگار شده و کمتر احساس منفی ایجاد می کند و از اینجاست که ما برای گفتن دروغ های بزرگ آماده می شویم. احتمالاً اگر در جامعه ای زندگی بکنیم که روزانه برای منافع شخصی بیشتر مجبور به دروغ گفتن بشویم، واکنش مغزمان به قباحت اینکار به مرور کاهش یافته و ما به دروغگویان بزرگی تبدیل خواهیم شد حتی اگر از نظر فرهنگی مخالف دروغگویی باشیم.
اطلاعات بیشتر:
https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161024134012.htm
گزارش این مطالعه اخیراً در نشریه Nature Neuroscience منتشر شده است.
◀️ چکیده و متن کامل???
⭐️The brain adapts to dishonesty⭐️
ABSTRACT:
Dishonesty is an integral part of our social world, influencing domains ranging from finance and politics to personal relationships. Anecdotally, digressions from a moral code are often described as a series of small breaches that grow over time. Here we provide empirical evidence for a gradual escalation of self-serving dishonesty and reveal a neural mechanism supporting it. Behaviorally, we show that the extent to which participants engage in self-serving dishonesty increases with repetition. Using functional MRI, we show that signal reduction in the amygdala is sensitive to the history of dishonest behavior, consistent with adaptation. Critically, the extent of reduced amygdala sensitivity to dishonesty on a present decision relative to the previous one predicts the magnitude of escalation of self-serving dishonesty on the next decision. The findings uncover a biological mechanism that supports a ‘slippery slope’: what begins as small acts of dishonesty can escalate into larger transgressions
لینک دریافت متن کامل??????
https://www.nature.com/articles/srep32193
https://telegram.me/NeuropsychologyGroup